dimarts, 11 d’octubre del 2011

Josep Torreño: Porta un amic

S’ha posat molt de moda fer participar als assajos de les colles al nostre cercle més intim, una moda que s’ha extés en gairebé tot el territori casteller . Per lo vist , s’anomena a tot a rreu igual , “ porta un amic “.
Porta un amic a l’assaig consisteix en aproximar ni que sigui per un dia , a un colega nostre i omplir el local gràcies als nostres cunyats, companys de feina , veins o qui convingui .
Segur que amb aquesta col•laboració que aporta cadascú, les colles s’en surten beneficiades fent uns mega- assajos impensables sense la seva ajuda.
¿ Però, han pensat les juntes de les colles que anomenant-lo porta un amic , pot ferir sensibilitats ? Si precissament un conegut meu fa fa castells perque no té amics . I no és l’Ocaña .
A veure. Probeu vosaltres els castellers de portar un amic o a la dona a l’assaig. Si ténen criteri el més obvi és que us engeguin a la merda .
Quantes vegades els teus amics t’han convocat per exemple, al tipic sopar d’ex alumnes de 6è de básica ? i tú dius ;
- NO PUC , TINC ASSAIG …. ( PER SORT !)
O Que la teva dona et digui : “ Dissabte tenim bateig del fill de la companya de feina , hem d’anar-hi ”
-NO PUC TINC , ACTUACIÓ …. (també, per sort……… )
O que la mastressa et demani també que “ Divendres que es festiu podriem anar a la platja” - Vale , a Tarragona!
La fas passar pel tubu i … cap a la diada de sant magí , a veure castells ! .
Amb aquests 3 exemples , que segur que més d’un s’hi sent identificat , les colles aquestes pretenen que algú vingui a fer el friki amb nosaltres ?
De març a novembre els castellers a vegades ens convertim en persones absents de la nostre vida social i familiar . Ho ténen en compte això les colles castelleres ? ara hem de portar l’amic que no entén mai que sacrifiquis tant l’agenda i et passis tot el dia fent o veient castells?
O la TEVA dona???? No et juguis la parella o el matrimoni , aneu alerta , aviat es podría engegar la campanya PORTA UN ADVOCAT A L’ASSAIG !
El dia que a Tarragona i el sud per extensió us arribi aquesta moda , Coca-cola Cow Boy, tú també pillaràs! ! Amaga’t !
I es que cony , si vols que un assaig funcioni , si ets bon president i busques gent , pensa – t’ho bé, anima’t , fes la campanya “ porta unes amigues” i les convidem a birres . Ja veureu com el repartiment de camises noves és un no parar .